– Ben je snel vermoeid of zelfs uitgeput?
– Voel je de energie van anderen aan?
– Neem je energie over en blijft het bij je?
– Geef je jouw energie weg en vergeet je jezelf?

Als bewuste hooggevoelige is het belangrijk om aan jouw eigen energie te denken. Elke dag ben je energie aan het geven. Bewust maar ook onbewust.  Met deze drie oefeningen breng je jouw energiehuishouding meer in balans.

Aarden
Denk bewust aan je voeten en neem de tijd om te voelen. Eerst ga naar je linkervoet. Voel hoe deze voet op de grond staat. Dan je rechtervoet. Voel ook hoe deze op de grond staat.

Stel je voor dat er onder je linkervoet een magneet zit. Je voet voelt zwaarder en zwaarder. Onder je rechtervoet zit ook een magneet. En ook je rechtervoet voelt zwaarder en zwaarder.

Voel of er zwaarteverschil zit tussen je linker- en je rechtervoet. Zo ja, besteed dan extra aandacht aan de voet die nog niet zo stevig op de grond staat. Maak de magneet groter en intenser, totdat het goed voelt.

Met deze oefening ga je niet meer zo snel of minder ‘zweven’. Je bent meer aanwezig in je lichaam en minder in je hoofd. Hierdoor voel je rustiger en bewuster.Energie affirmaties
Leg je hand(en) op je buik. Adem in. Adem uit. In jezelf of hardop zeg je de volgende affirmaties:

“Dit is mijn energie. Ik geef alleen weg wat ik missen kan”.

“Alle energie die niet van mij is of niet meer bij mij hoort wordt automatisch verwijderd”.

“Ik ontvang alleen positieve, gevende en helende energie. Alle andere energieën die mij niet dienen, stromen langs mij heen”.

Het zonnevlechtchakra bevindt zich iets boven je navel.  Dit chakra is bij veel bewuste hooggevoeligen overactief. Met deze oefening zorg je er ook voor dat je de hoeveelheid energie beter kunt reguleren. Zo geef je en ontvang je energie.Energetische bescherming
Visualisatie is een effectieve methode om te gebruiken als beelddenker. Je ziet het voor je en in combinatie met jouw gevoel kan het beeld worden versterkt.

Adem in. Adem uit. Kijk, je hebt het potje van een bellenblaas vast. Schud het potje een paar keer en draai de dop er maar vanaf. In jouw ene hand heb je het potje en in de andere de bellenblaas.

Adem in en houdt de bellenbaas een stukje voor jouw mond. Blaas uit en zie dat je een hele grote bubbel blaast. Nog een stukje groter dan jezelf. De bubbel is transparant met verschillende regenboogkleuren erin verwerkt. Wauw, je voelt je weer een beetje kind. Speels en ontspannen.

De bubbel is groot genoeg voor jou en zie dat er zelfs ruimte over is. Je voelt je veilig om in de bubbel te stappen. Dus stap er maar in en voel hoe je nog meer in ontspanning komt. De bubbel omringt jou helemaal en strek je armen maar uit. Loop een stukje en zie hoe de bubbel mee gaat met jouw bewegingen.

Misschien wil je jouw naam in de bubbel schrijven. Zo is het duidelijk dat dit jouw bubbel is. Dit is jouw persoonlijke ruimte. Jij mag bepalen wie er in jouw ruimte komt.

Met deze oefening bescherm je jezelf energetisch. Zo kunnen anderen minder snel energie bij jou weg halen en geef je ook minder vanuit jezelf weg. Je kunt hierdoor beter in jouw eigen energie blijven.